Manisa’da 15 işçinin öldüğü faciada iddianameye göre sürücü Ercan İşeli direksiyon başında uyudu. Kazadan sonra incelenmemesi için takograf makinesini gizledi iddiası
Manisa’nın Salihli ilçesinde 14’ü kadın olmak üzere 15 tarım işçisinin ölümüne, bir kadının da yaralanmasına yol açan kamyon sürücüsü Ercan İşeli hakkında 20 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.
Radikal’de yer alan haberine göre iddianamede, İşeli’nin durmadan ve dinlenmeden uzun süredir araç kullandığı, kaza öncesinde uykulu vaziyette zikzak çizerek yola devam ettiği saptandı. Ayrıca sürati ve kat edilen mesafeyi gösteren takograf çıktılarının kazadan sonra bulunamadığı anlaşıldı. İddianamede, “Takograf belgesinden elde edilebilecek bilgileri gizlemek ve muhtemel suçtan kurtulmak” maksadıyla çıktıların alındığı belirtildi.
İddianamede yer verilen İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığı Trafik İhtisas Dairesi’nin 9 Eylül tarihli raporuna göre sürücü İşeli, yola gereken dikkati vermedi, hızını mahal ve yol şartlarına göre ayarlamadı, istikamet şeridini korumadı, direksiyon hakimiyetine özen göstermesi gerekirken bu hususa riayet etmedi. İdare hatasıyla karşı yöne geçerek şerit ihlali yaptı. Bu nedenle asli kusurlu sayıldı. Seydin Aydın ise nizama aykırı yolcu aldığı, ölen 14 işçi de kendi can güvenlikleri açısından tehlikeli şekilde yolculuk ettikleri için tali kusurlu kabul edildi.