Irak hava güçlerinin ülkenin batısındaki Anbar’da IŞİD’in lideri Ebu Bekir El Bağdadi’nin konvoyunu vurduğu belirtildi.
Irak ortak operasyonlar komutanlığı sözcüsü bu konuda yaptığı açıklamada terör örgütü IŞİD’in lideri Ebu Bekir el-Bağdadi’nin bu saldırıda yaralandığını bildirdi.
Söz konusu sözcü, Bağdadi’nin bu saldırıda yaralandığı ve bağdadinin aracının saldırı bölgesinden bilinmeyen bir bölgeye aktarıldığını bildirdi
Reuters’in askeri yetkiliye dayandırdığı haberinde, El Bağdadi’nin konvoyuna Irak’ın Suriye sınırı yakındaki Anbar vilayetinden geçtiği sırada saldırıldığı aktarıldı.
Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Irak hava güçleri, IŞİD komutanlarıyla toplantı yapmak için yol aldığı sırada terörist Ebu Bekir El Bağdadi’nin konvoyunu bombaladı.”
Bununla birlikte El Bağdadi’nin IŞİD komutanlarıyla buluşmayı planladığı yerin de vurulduğu belirtilen açıklamada, “Buluşma yeri de bombalandı. Örgütün birçok lideri öldürüldü ya da yaralandı. El Bağdadi’nin akıbeti ise bilinmiyor. Bir araca bindirilip uzaklaştırıldı. Sağlık durumunun nasıl olduğu bilinmiyor” denildi.
Irak ordusunda es-Sagur grubu ise bu saldırıda IŞİD terör örgütünden 25 kişinin de öldüğünü bildirdi.