Soykırımcı İsrail rejiminin dış işleri bakanlığının Ortadoğu işleri müdürü Afif Raz Şeyhtar 23 Mayıs pazartesi günü, İsrailli bir heyetle birlikte 2 günlük Kahire ziyaretini gerçekleştirdi.
Mısır Halk devrimi sonucu dikta Hüsnü Mübarek rejiminin devrilmesi ardından Mısır iç işlerine karışan ve Mısır doğal gazını ucuz fiyatla yağmalayan İsrail’in Kahire elçiliği 9 Eylül 2011’de halk kitleleri tarafından ateşe verildi.
Bunun sonucu Siyonist rejim sözde diplomatları Mısır’dan kaçtılar ve İsrail rejimi de elçiliğini kapatmak zorunda kaldı. Mısır’ın askeri yönetimi Gazze Şeridindeki bir milyon 800 Filistinli Müslüman’a tıpkı katil İsrail gibi, abluka uygulamaya başladı. Mısır Gazze’ye karşı tampon bölge oluşturup, Refah Sınır Kapısı’nı kapattı ve Gazze’nin nefes borusu olan tünelleri yıktı.
Mısır askeri yönetimi 4 yıl aradan sonra 9 Eylül 2015 tarihinde soykırımcı İsrail rejiminin Kahire elçiliğini Amerika’nın arabuluculuğunda açtı. Mısırlı bazı uzmanların iddialarına göre, Mısır halkının şiddetli muhalefetine ve anti Siyonist yönelişlerine rağmen ırkçı İsrail ile Mısır’ın ilişkilerini geliştirme süreci bazı uluslararası yasal zorunluluklar, ortak siyasi çıkarlardan kaynaklanıyor.
Mısır askeri yönetimi Filistin topraklarını işgal eden, Filistin halkını katliam ve sürgüne mahkum eden soykırımcı İsrail’in siyasi ve güvenlik alanındaki istikrarını, Mısır istikrarı olarak görüyor. Kahire ve Tel Aviv rejimleri Gazze Şeridi başta olmak üzere , Filistin halk direniş güçlerine karşı işbirliğini sürdürmektedirler. Arabistan halkına karşı sultasını sürdüren Sapık Vahhabi Suudi krallık rejimi ve özellikle Kral Selman bir taraftan “Mısır-Türkiye- gayri meşru İsrail” rejimi ilişkilerinin normalleşmesini istiyor ve diğer taraftan da “Türkiye-İsrail” yakınlaşmasını destekliyor.
Mısır’ın toprak parçası olan iki adanın Suudi krallık rejimine satılması da aslında ırkçı İsrail ile Suudi krallık rejiminin işbirliği ve dayanışma anlaşması olduğu söylenebilir. Suudi Krallık rejimi, Filistin halkı başta olmak üzere İslam ve Arap ülkeleri “Siyonist rejim önderliğinde Riyad-Kahire ve Ankara” ittifakını kurmaya çalışıyor. Kral Selman, “Akdeniz diyaloğu” çerçevesinde İsrail-Türkiye ilişkilerinin normalleşmesi için yapılan görüşmeleri de destekliyor.
Nitekim Kahire’de yaptığı görüşmelerde de TelAviv ile Ankara arasında siyasi ilişkilerin normalleştirilmesini ve Doğu Akdeniz’de daha geniş kapsamlı bir işbirliği gerekliliğinin vurgusunu yaptı. Suudi krallık rejimi 2013’te general Abdul-Fettah El-Sisi’nin darbeyle iktidara gelmesinin ardından askeri yönetime 12 milyar dolardan fazla yardım yaptı. Ardından Katar emirliğini Mısır’a yardım yapma zorunda bıraktı. Suudi krallığı, Vahhabi-Siyonizm ittifakı ekseninde İslam ülkelerinde Şii-Sünni mezhep savaşı çıkarmaya, Yemen halkını katliamdan geçirmeye devam etmek için Amerika ile batılı ülkelerin artan desteğini kazanmaya çalışıyor.