İsrail’in Arap dünyasıyla ilişkilerinde büyük değişimler olduğunu belirten Netenyahu, “Arap dünyasında ilk kez düşman olarak değil müttefik olarak tanınıyoruz” dedi.
Siyonist Başbakan, Amerika’nın ise İsrail’e olan desteğinin zirvede olduğunu, Amerika’nın İsrail’e karşı dünya üzerindeki en cömert devlet olduğunu söyledi.
Konuşmasının devamında konuyu Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’a getiren Netenyahu, Abbas’ın “geçmişte yaşadığını” söyledi ve onu Knesset’te konuşmaya çağırdı. Netenyahu “Ben Ramallah’taki Filistin parlamentosunda konuşmaya hazırım” dedi ve sorunun aslında Filistinlilerin, İsrail’in kuruluşunun üzerinden neredeyse 70 yıl geçmesine rağmen hala İsrail’İ tanımamakta ısrar etmeleri olduğunu söyledi.
Filistinlilerin “Yahudi devletini tanımaları ve savaşmaktan vazgeçmeleri halinde” “iki devletli çözüm” çerçevesinde barış anlaşmasına hazır olduklarını ifade eden Netenyahu ardından konuyu Suriye’ye getirdi.
“İsrail Suriye savaşında yaralanan binlerce Suriyeliyi tedavi ediyor” diyen Netenyahu, “aşırı İslamcılığın” bugün dünya barışının en büyük düşmanı olduğunu belirtti.
İsrail’in BM ile olan ilişkisine de değinen Netenyahu “BM’nin İsrail’e olan muamelesi hiçbir zaman insaflı olmadı. Ancak BM’de İsrail’e karşı yürütülen savaş sona ermiş durumda” dedi.
Mısır’ın darbeci cumhurbaşkanı Sisi’nin “barış operasyonu”na işaret eden işgal rejimi başbakanı, 2002 yılında Filistin meselesine çözüm olması hedefiyle Beyrut’ta gerçekleştirilen Arap Zirvesi’nde sunulan bu girişim önerisi için harekete geçilmesinden hoşnut olduğunu ifade etti.
Son olarak saldırgan bir dille İran’a da değinen Netenyahu “İsrail İran’ın nükleer silahları geliştirmesine asla izin vermeyecek” dedi ve bugün İsrail için en büyük tehdidin İran olduğunu ifade etti. Netenyahu İsrail’in Hizbullah’a silah kaçakçılığı yapılmasını da engellediklerini belirtti.