Yenileniyor
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyon
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkari
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • İstanbul
  • İzmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • K.Maraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce

Sosyal medyada Atatürk’e hakarete hapis cezası

, , kategorisinde, 29 Oca 2019 - 17:54 tarihinde yayınlandı
Sosyal medyada Atatürk’e hakarete hapis cezası

Sosyal medyada Mustafa Kemal Atatürk ‘e hakaret ettiği iddiasıyla ‘Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme’ suçlarından yargılanan öğretmene 10 ay hapis cezası verildi.

Malatya’da sosyal medyada Atatürk’e hakaret ettiği iddiasıyla ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik’ ve ‘Atatürk’ün hatırasına alenen hakaret’ suçlarından yargılanan öğretmen Murat K. hakim karşısına çıktı.

Savunmasıda amacının eleştirmek olduğunu, hakaret kastı bulunmadığını belirten Murat K. şunları söyledi:

“Ben paylaşımlarımda kesinlikle hakaret kastı ile hareket etmedim. Amacım eleştirmekti. Halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmedim. Hangi paylaşımların bana ait olduğunu savcılık aşamasında ayrıntılı olarak belirttim. O beyanım dışındaki paylaşımlar bana ait değildir. Çünkü benim 2016 yılının Aralık ayında Facebook hesabım çalınmıştı. Hatta çalan şahıs arkadaşlarımdan kontör falan istiyormuş. Benim daha sonra haberim oldu. Facebook hesabımın şifresini değiştirdim. Paylaştıklarım yanlış anlaşılmış ise özür diliyorum. Üzerime atılı suçlamayı kabul etmiyorum.”

Mahkeme, Murat K.’ya ‘Atatürk’ün hatırasına alenen hakaret’ten 10 ay hapis cezası verirken, hükmün açıklanmasını geri bıraktı. Murat K. ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik’ suçundan ise beraat etti.

Haber Editörü : Tüm Yazıları