Lübnan Hizbullahı’nın Filistin ilişkilerinden sorumlu yetkilisi Hac Hassan Hubbullah, bugün Rus ajansı “Sputnik” ile yaptığı bir röportajda, “israil, savaşı Direniş Cephesi’yle çözmenin mümkün olmadığını biliyor ve gerginliğin tırmanmasından endişe ediyor. Özellikle de Lübnan direnişinin ve Rıdvan Birliği’nin işgal altındaki kuzey Filistin’in Celile bölgesine yapacağı ani saldırıdan korkuyor” dedi. | Anadolu Haber
İlk kez bir Hizbullah yetkilisi bu “Rıdvan Tugayları”ndan ve yeni görevlerinden, özellikle angajman kurallarının değişmesinden, İşgalci Devlet’le füzeler ve insansız hava araçlarıyla karşılaşmakla yetinmeyeceğinden söz ediyor. Bu yeni görev Celile’nin Filistin bölgelerine girerek kontrolü için ciddi planlar geliştirmek. Bu, ABD yönetiminin kuzey cephesinde çatışma fitilini ateşleme korkusuyla, Netanyahu hükümetinden özellikle işgal altındaki Kudüs’teki gerilimi durdurmasını istemesinin nedenini açıklayabilir.
Hizbullah’ın en etkili birliği olan Rıdvan Tugayları hakkında şu ana kadar elde edilen bilgiler kıt, ancak eldeki malumat bu birliğin önemli bir askeri gelişme olduğunu doğruluyor. Hizbullah unsurları, Suriye, Lübnan ve Irak’ta Parti’nin bayrakları altındaki saha çatışmalarda tecrübe edinen seçkin savaşçıları elinden askeri saldırı eğitimi alıyor ve çok bilgili kaynakların söylediğine göre, en son elektronik cihazlarla, siber savaş uzmanlığıyla ve şehit olana kadar savaşma arzusu ile mücehhezler. Bu da bazılarının onları özel israil birimine Igor’a ve diğerlerinin ise Rus özel kuvvetleri Spetsnaz’a benzetmelerine yol açıyor.
Hac Hubbullah’ın söylediklerine şunu da ekleyebiliriz: Üst düzey Filistin kaynaklardan edinilen bilgilere göre Suriye, Lübnan, Batı Şeria ve Gazze’deki direniş gruplarından seçilen muharip unsurlardan oluşan bir Filistin birliği kuruldu. “Ahrar el-Celil” adını taşıyan birlik, bu günlerde Rıdvan Tugayları’nın bir “ikizi” olmak için en üst düzeyde eğitilmekte ve silahlandırılmaktadır.
Medyaşafak