ABD’nin Ankara Büyükelçisi John Bass, ” ABD Türkiye’nin başarılı olmasını istiyor. Türkiye’nin güçlü olması, huzurlu olması, barışçıl olması, müreffeh ve demokratik olması çok açık bir şekilde bizim ulusal çıkarımıza” dedi.
ABD’nin Ankara Büyükelçisi John Bass,”Bir arada çalışabildiğimiz zaman hepimiz daha kuvvetliyiz. Ancak o zaman aynı yöne gider ve bu üç bölgedeki zorluklarla baş edebiliriz. Bunu görmeyebilirsiniz ama gerçek şu ki ABD Türkiye’nin başarılı olmasını istiyor. Türkiye’nin güçlü olması, huzurlu olması, barışçıl olması, müreffeh ve demokratik olması çok açık bir şekilde bizim ulusal çıkarımıza” dedi.
Atlantik Konseyi İstanbul Zirvesi 2017, “Çalkantılı Bölgede Transatlantik Uzlaşmayı Güçlendirmek” ana başlığıyla başladı. Zirvenin açılışına Atlantik Konseyi Başkan Yardımcısı Stephen Hadley, Atlantik Konseyi Bölge ve İstanbul Zirvesi Direktörü Defne Sadıklar Arslan, Atlantik Konseyi Başkanı ve CEO’su Frederick Kempe ABD Ankara Büyükelçisi John Bass katıldı.
Açılış töreninde bir konuşma yapan, Stephen Hadley, Konsey olarak geçmişte Türkiye’de yıllık zirve yapma kararı aldıklarını belirterek, “Türkiye dinamik bir ülke ve tabii ki global sahnede inanılmaz önemi var. Hem Avrupa hem de Asya’da mevcut ve Ortadoğu ile de kuvvetli bağları var. Türkiye bu bölgede ve hatta dünyada ortaya çıkan fırsatlar ve zorlukları tartışmak konusunda ideal bir platform” dedi. Dostlarla çalışmanın değeri ve hep birlikte ortak yaklaşımlar ortaya koymanın önemine vurgu yapan Hadley, “Bu sayede refah, istikrar ve barış olacak” diye konuştu