Yenileniyor
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyon
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkari
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • İstanbul
  • İzmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • K.Maraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
Son Dakika Haberler

Antidepresan ilaç satışlarından büyük artış!

, kategorisinde, 17 Mar 2015 - 09:32 tarihinde yayınlandı
Antidepresan ilaç satışlarından büyük artış!

Yapılan araştırmalara göre, Türkiye’de son yıllarda birçok hastalık nedeniyle hastanelere başvuran kişi sayısı artarken, buna bağlı olarak ilaç kullanımı ve satışı arttı.

En çok psikolojik rahatsızlık vakalarının arttığı gözlemlenirken, bu rahatsızlıkların giderilmesine yönelik kullanılan ilaçların satış grafiğinin de giderek yükseldiği ortaya çıktı. Sağlık Bakanlığı verilerine göre, 2009 yılında psikolojik rahatsızlık sebebiyle hastanelere 3 milyon kişi giderken, 2014’te bu rakam 11 milyon kişiye ulaştı. Antidepresan ve benzeri ilaçların satışı son 5 yılda yüzde 56 arttı. Yine son 5 yılda tüketilen toplam ilaç sayısı 211 milyon 577 bin 20 kutu oldu.

”İLAÇ KULLANIMI SORUNU ERTELER ANCAK ÇÖZEMEZ”

Bireylerin ve ailelerin yaşadıkları birçok psikolojik problemi çözme konusunda kişilere destek sağladıklarını ifade eden Aliağa Psikoterapi ve Aile Danışmanlığı Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Psikolog Bayram Şimşek, kişilerin kendi içlerinde yaşadıkları duygusal her iniş çıkışı psikolojik rahatsızlık olarak algılamaması gerektiğinin altını çizerek, kişilerin ilaç kullanarak sorunlarını ortadan kaldırmak yerine, ertelediklerini söyledi.

Şimşek ”İnsanlara sorunlarının çözümünde yardımcı olurken düşünce veya davranışlarını değiştirmek için ilaç kullanma taraftarı değiliz, normal bir sorunu çözebilmemiz için 8 hafta ile 15 hafta arası bir zaman dilimine ihtiyaç duyuyoruz” dedi.

Haber Editörü : Tüm Yazıları